Parameters – dosering (4:43)

een refractometer en brewchart

Doorlooptijd te kort? Dan kan je de dosering verhogen. Te lang? Verlaag gerust. Het heeft wel effect op de smaken en body.

werkplek – indeling (1:37)

barista in koffiebar

Een werkplek is op een bepaalde manier ingericht om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Alles heeft zijn eigen plek.

Slot schoonmaak – molen (5:11)

Barista training

Een van de apparaten die je in de praktijk van alledag steeds viezer ziet worden. Maar een goede barista houdt deze net zo schoon als het espressoapparaat. Want een vieze koffiemolen kan nooit lekkere koffie geven.

Espressohandelingen – doseren

Een te hoge dosering kan ervoor zorgen dat je je filterdrager niet in het espressoapparaat krijgt, een te lage dosering geeft juist onhygiënische toestanden. Doseer juist voor perfect resultaat.

Espressohandelingen – hele routine

De handelingen voor het bereiden van de espresso zijn het liefst niet langer dan 3 minuten. Na de juiste routine presenteer je een overheerlijke espresso die voldoet aan de juiste maatvoering van 15-25 gram en met een doorlooptijd van 20-30 seconden.

Koffiemolen – onderdelen (2:31)

De maalschijven zijn op de juiste afstand ten opzichte van elkaar geplaatst om de koffie op de juiste manier en voor het juiste doel te malen. Vers en consistent.