Parameters – introductie
![een refractometer en brewchart](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2017/03/IMG_3485-scaled-1-1024x768.jpg)
Espressobeoordeling – aroma
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/perfecte-espresso-1024x684.jpg)
Een zure koffie smaakt zo zuur als… azijn, fruit, metaal, etc. Waar de drank naar smaakt noemen we aroma’s.
Espressobeoordeling – body
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/perfecte-espresso-1024x684.jpg)
Hoe stevig is je koffie? Voel je veel of weinig plakkerigheid? Dit noemen we body en onderscheiden we als light, medium, full.
Espressobeoordeling – puck
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/perfecte-espresso-1024x684.jpg)
De koffie die je na het bereiden uitklopt heet een puck. Het is namelijk net een ijshockey- puck.
Espressobeoordeling – doorlooptijd
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/perfecte-espresso-1024x684.jpg)
De doorlooptijd bepaalt in grote lijnen de smaak van de espresso. Te kort: te zuurbitter. Te lang: te zilt-bitter. Goed= zoet!
Espressobeoordeling – crema
Espressobeoordeling – introductie
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/perfecte-espresso-1024x684.jpg)
Espressohandelingen – conclusie
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/PHOTO-2020-02-02-14-40-10-819x1024.jpg)
Espressohandelingen – tamproutine
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/PHOTO-2020-02-02-14-40-10-819x1024.jpg)
Door deze tamproutine op de juiste manier uit te voeren tamp je gelijk en ergonomisch.
Espressohandelingen – levelen
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/PHOTO-2020-02-02-14-40-10-819x1024.jpg)
Levelen is alle koffie in de filterdrager op 1 niveau brengen waardoor het water gelijkmatig door de koffie kan stromen en er een heerlijke extractie kan ontstaan.