werkplek – indeling (1:37)

barista in koffiebar

Een werkplek is op een bepaalde manier ingericht om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Alles heeft zijn eigen plek.

Slot schoonmaak – molen (5:11)

Barista training

Een van de apparaten die je in de praktijk van alledag steeds viezer ziet worden. Maar een goede barista houdt deze net zo schoon als het espressoapparaat. Want een vieze koffiemolen kan nooit lekkere koffie geven.

Espressohandelingen – doseren

Een te hoge dosering kan ervoor zorgen dat je je filterdrager niet in het espressoapparaat krijgt, een te lage dosering geeft juist onhygiënische toestanden. Doseer juist voor perfect resultaat.

Koffiemolen – onderdelen (2:31)

De maalschijven zijn op de juiste afstand ten opzichte van elkaar geplaatst om de koffie op de juiste manier en voor het juiste doel te malen. Vers en consistent.

Espressoapparaat – filterdragers (2:09)

SCA Trainingen

De dubbele filterdrager voor 2 kopjes koffie, de enkele voor 1 en de bodemloze filterdrager? Voor 0 kopjes koffie? Leer hier alles over de verschillende filterdragers en de manier waarop ze opgebouwd zijn.