werkplek – indeling (1:37)

barista in koffiebar

Een werkplek is op een bepaalde manier ingericht om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Alles heeft zijn eigen plek.

Slot schoonmaak – molen (5:11)

Barista training

Een van de apparaten die je in de praktijk van alledag steeds viezer ziet worden. Maar een goede barista houdt deze net zo schoon als het espressoapparaat. Want een vieze koffiemolen kan nooit lekkere koffie geven.

Melkhandelingen – walsen

Het nabootsen van een kolk door de melkkan op de juiste manier heen en weer te bewegen noemen we walsen. Leer hier hoe je dat doet.

Espressohandelingen – levelen

Levelen is alle koffie in de filterdrager op 1 niveau brengen waardoor het water gelijkmatig door de koffie kan stromen en er een heerlijke extractie kan ontstaan.

Espressohandelingen – doseren

Een te hoge dosering kan ervoor zorgen dat je je filterdrager niet in het espressoapparaat krijgt, een te lage dosering geeft juist onhygiënische toestanden. Doseer juist voor perfect resultaat.

Espressohandelingen – hele routine

De handelingen voor het bereiden van de espresso zijn het liefst niet langer dan 3 minuten. Na de juiste routine presenteer je een overheerlijke espresso die voldoet aan de juiste maatvoering van 15-25 gram en met een doorlooptijd van 20-30 seconden.