Topic Tag: machines

Slot schoonmaak – molen (5:11)

3 June 2020 Koffieschool

Een van de apparaten die je in de praktijk van alledag steeds viezer ziet worden. Maar een goede barista houdt deze net zo schoon als het espressoapparaat. Want een vieze koffiemolen kan nooit lekkere koffie geven.

Lees verder

Melkhandelingen – walsen

3 June 2020 Koffieschool

Het nabootsen van een kolk door de melkkan op de juiste manier heen en weer te bewegen noemen we walsen. Leer hier hoe je dat doet.

Lees verder

Espressohandelingen – levelen

3 June 2020 Koffieschool

Levelen is alle koffie in de filterdrager op 1 niveau brengen waardoor het water gelijkmatig door de koffie kan stromen en er een heerlijke extractie kan ontstaan.

Lees verder

Espressohandelingen – doseren

3 June 2020 Koffieschool

Een te hoge dosering kan ervoor zorgen dat je je filterdrager niet in het espressoapparaat krijgt, een te lage dosering geeft juist onhygiënische toestanden. Doseer juist voor perfect resultaat.

Lees verder

Espressohandelingen – hele routine

3 June 2020 Koffieschool

De handelingen voor het bereiden van de espresso zijn het liefst niet langer dan 3 minuten. Na de juiste routine presenteer je een overheerlijke espresso die voldoet aan de juiste maatvoering van 15-25 gram en met een doorlooptijd van 20-30 seconden.

Lees verder