Espressobeoordeling – crema
Espressobeoordeling – introductie
Melkhandelingen – schenken
Wil je dunne melk? Schenk een lange dunne straal. Dik schuim? Houd de kan dan dichtbij de kop en schenk een dikke straal. Kijk maar mee!
Melkhandelingen – walsen
Het nabootsen van een kolk door de melkkan op de juiste manier heen en weer te bewegen noemen we walsen. Leer hier hoe je dat doet.
Espressohandelingen – conclusie
Espressohandelingen – tamproutine
Door deze tamproutine op de juiste manier uit te voeren tamp je gelijk en ergonomisch.
Espressohandelingen – doseren
Een te hoge dosering kan ervoor zorgen dat je je filterdrager niet in het espressoapparaat krijgt, een te lage dosering geeft juist onhygiënische toestanden. Doseer juist voor perfect resultaat.
Espressohandelingen – introductie
Koffiemolen – conclusie
Koffiemolen – onderdelen (2:31)
De maalschijven zijn op de juiste afstand ten opzichte van elkaar geplaatst om de koffie op de juiste manier en voor het juiste doel te malen. Vers en consistent.