Espressobeoordeling – doorlooptijd
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/perfecte-espresso-1024x684.jpg)
De doorlooptijd bepaalt in grote lijnen de smaak van de espresso. Te kort: te zuurbitter. Te lang: te zilt-bitter. Goed= zoet!
Melkhandelingen – dosering
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/Kannen-aan-muur-Grebbeberglaan-scaled-1-1024x683.jpg)
Te weinig melk wordt te snel heet en geeft grote bellen, te veel melk blijft koud en geeft teveel schuim. De juiste dosering zorgt voor perfectie.
Espressohandelingen – conclusie
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/PHOTO-2020-02-02-14-40-10-819x1024.jpg)
Espressohandelingen – tamproutine
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/PHOTO-2020-02-02-14-40-10-819x1024.jpg)
Door deze tamproutine op de juiste manier uit te voeren tamp je gelijk en ergonomisch.
Espressohandelingen – levelen
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/PHOTO-2020-02-02-14-40-10-819x1024.jpg)
Levelen is alle koffie in de filterdrager op 1 niveau brengen waardoor het water gelijkmatig door de koffie kan stromen en er een heerlijke extractie kan ontstaan.
Espressohandelingen – doseren
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/PHOTO-2020-02-02-14-40-10-819x1024.jpg)
Een te hoge dosering kan ervoor zorgen dat je je filterdrager niet in het espressoapparaat krijgt, een te lage dosering geeft juist onhygiënische toestanden. Doseer juist voor perfect resultaat.