werkplek – indeling (1:37)
![barista in koffiebar](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2017/02/gro203614-022-scaled-1-1024x683.jpg)
Een werkplek is op een bepaalde manier ingericht om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Alles heeft zijn eigen plek.
Espressohandelingen – tamproutine
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/PHOTO-2020-02-02-14-40-10-819x1024.jpg)
Door deze tamproutine op de juiste manier uit te voeren tamp je gelijk en ergonomisch.
Espressohandelingen – doseren
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/PHOTO-2020-02-02-14-40-10-819x1024.jpg)
Een te hoge dosering kan ervoor zorgen dat je je filterdrager niet in het espressoapparaat krijgt, een te lage dosering geeft juist onhygiënische toestanden. Doseer juist voor perfect resultaat.
Espressohandelingen – introductie
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/PHOTO-2020-02-02-14-40-10-819x1024.jpg)
Espressoapparaat – filterdragers (2:09)
![SCA Trainingen](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2016/11/IMG_3373-2-975x1024.jpg)
De dubbele filterdrager voor 2 kopjes koffie, de enkele voor 1 en de bodemloze filterdrager? Voor 0 kopjes koffie? Leer hier alles over de verschillende filterdragers en de manier waarop ze opgebouwd zijn.
Tools – baristatools (1:53)
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/03/20200326_151421-scaled-1-1024x768.jpg)
Naast de grote apparaten hebben alle losse materialen (tamper, weegschaal, kwast, etc) hun eigen functie teneinde de beste koffie te kunnen zetten.