BIJ DE KOFFIESCHOOL
LEERT DE KOFFIEPROFESSIONAL
EN KOFFIELIEFHEBBER ALLES OM
HET BESTE UIT DE BONEN TE HALEN
DE KOFFIESCHOOL
Wij geloven dat de koffiebes (koffieboon) het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. Dit geldt voor de boer, de inkoper, de brander, barista en zelfs voor de consument.
Maar hoe haal je de beste smaken uit de koffie? Hoe bereid je je koffie op zo’n manier dat ie er niet alleen heel mooi uit ziet, maar ook het lekkerste smaakt voor jou en je gasten? Welke koffie is de koffie die het best bij jou past?
De Koffieschool is opgericht in 2010 door Joost Leopold & Bregje Deben en samen met het team van ervaren trainers, zowel als koffieprofessional alsmede als docent, staan zij klaar om jou en jouw medewerkers te leren het beste uit jullie boon te laten halen.
De Koffieschool is erkend door zowel de SCA (specialty coffee association) als de horeca brancheorganisatie SVH. Je kan bij ons diverse internationaal erkende certificaten behalen.
Onze trainingslocatie is goed bereikbaar, door onze centrale ligging. Maar we kunnen ook bij u langs komen.
Onze leerlingen zijn zeer tevreden (5 sterren op Google)
Kom je bij ons een training of workshop volgen moeten we je wel waarschuwen, koffie zal nooit meer hetzelfde zijn.
ONS TEAM
JOOST LEOPOLD
Eigenaar de Koffieschool
Headmaster | Authorized SCA Trainer
Barista, Brewing, Sensory
Adviseur bij:
Deben&Leopold
Coffee, Coaching and Consultancy
BREGJE DEBEN
Co-Owner de Koffieschool
Manager | Authorized SCA Trainer
Duurzaamheid
Adviseur bij:
Deben&Leopold
Coffee, Coaching and Consultancy
TESSA NOORDHOUT
Mederwerker planning en deelnemeradministratie & Jr. trainer i.o.
TRAINERS
Joost
Leopold
Hoofd Trainer
SCA Barista
SCA Brewing
SCA Sensory
Overige trainingen
Bregje
Deben
SCA Introduction to Coffee
SCA Sustainability
Skip
Roeland
SCA roasting & SCA examinator
Petra
Venekamp
Horeca adviseur | Trainer Mijn Eigen Zaak
www.concreetadvies.info
Esther
Hope-Gibbs
With a remarkable career spanning over 15 years in the coffee industry, Esther has established a reputation as a visionary and leader in the world of specialty coffee. From crop to cup, Esther’s expertise encompasses every aspect of the coffee supply chain, ensuring the highest quality and sustainability in every cup.
Esther has worked in coffee since 2009, from pot-washer to barista, management to operations director, and for the past 4 years has worked as a consultant and trainer helping other coffee businesses grow.
Her passion for coffee is rooted in its people—those who grow it, handle logistics, serve it, and enjoy it. Coffee is integral to our lives, whether it’s for waking up, conducting business, socialising, or sustaining livelihoods worldwide.
She believes a people-focused approach is vital for the sustainability of the coffee industry. This means sourcing coffee ethically, ensuring fair prices for producers, and honouring the hard work along the supply chain through training staff to deliver an exceptional experience to the customer. This approach guarantees that we can continue to enjoy coffee for years to come
DE KOFFIESCHOOL
TRAININGSLOKALEN
De trainingen voornamelijk vinden plaats op onze trainingslocatie in Utrecht. De trainingslocatie is voorzien van diverse professionele apparatuur en attributen voor zowel de thuisbarista als de koffieprofessional.