Parameters – dosering (4:43)

Doorlooptijd te kort? Dan kan je de dosering verhogen. Te lang? Verlaag gerust. Het heeft wel effect op de smaken en body.
werkplek – indeling (1:37)

Een werkplek is op een bepaalde manier ingericht om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Alles heeft zijn eigen plek.
Slot schoonmaak – molen (5:11)

Een van de apparaten die je in de praktijk van alledag steeds viezer ziet worden. Maar een goede barista houdt deze net zo schoon als het espressoapparaat. Want een vieze koffiemolen kan nooit lekkere koffie geven.
Clean as you go – conclusie

Parameters – introductie

Espressobeoordeling – aroma

Een zure koffie smaakt zo zuur als… azijn, fruit, metaal, etc. Waar de drank naar smaakt noemen we aroma’s.
Espressobeoordeling – doorlooptijd

De doorlooptijd bepaalt in grote lijnen de smaak van de espresso. Te kort: te zuurbitter. Te lang: te zilt-bitter. Goed= zoet!
Espressobeoordeling – crema
Espressobeoordeling – introductie

Espressohandelingen – conclusie
