Parameters – dosering (4:43)
![een refractometer en brewchart](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2017/03/IMG_3485-scaled-1-1024x768.jpg)
Doorlooptijd te kort? Dan kan je de dosering verhogen. Te lang? Verlaag gerust. Het heeft wel effect op de smaken en body.
werkplek – indeling (1:37)
![barista in koffiebar](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2017/02/gro203614-022-scaled-1-1024x683.jpg)
Een werkplek is op een bepaalde manier ingericht om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Alles heeft zijn eigen plek.
Slot schoonmaak – molen (5:11)
![Barista training](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2017/01/IMG_5528-scaled-1-1024x768.jpg)
Een van de apparaten die je in de praktijk van alledag steeds viezer ziet worden. Maar een goede barista houdt deze net zo schoon als het espressoapparaat. Want een vieze koffiemolen kan nooit lekkere koffie geven.
Clean as you go – conclusie
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/IMG_3373-scaled-1-1024x768.jpg)
Parameters – introductie
![een refractometer en brewchart](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2017/03/IMG_3485-scaled-1-1024x768.jpg)
Espressobeoordeling – aroma
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/perfecte-espresso-1024x684.jpg)
Een zure koffie smaakt zo zuur als… azijn, fruit, metaal, etc. Waar de drank naar smaakt noemen we aroma’s.
Espressobeoordeling – doorlooptijd
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/perfecte-espresso-1024x684.jpg)
De doorlooptijd bepaalt in grote lijnen de smaak van de espresso. Te kort: te zuurbitter. Te lang: te zilt-bitter. Goed= zoet!
Espressobeoordeling – crema
Espressobeoordeling – introductie
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/perfecte-espresso-1024x684.jpg)
Espressohandelingen – conclusie
![](https://koffieschool.nl/wp-content/uploads/2020/06/PHOTO-2020-02-02-14-40-10-819x1024.jpg)