Espressohandelingen – conclusie
Espressohandelingen – tamproutine
Door deze tamproutine op de juiste manier uit te voeren tamp je gelijk en ergonomisch.
Espressohandelingen – levelen
Levelen is alle koffie in de filterdrager op 1 niveau brengen waardoor het water gelijkmatig door de koffie kan stromen en er een heerlijke extractie kan ontstaan.
Espressohandelingen – doseren
Een te hoge dosering kan ervoor zorgen dat je je filterdrager niet in het espressoapparaat krijgt, een te lage dosering geeft juist onhygiënische toestanden. Doseer juist voor perfect resultaat.
Espressohandelingen – hele routine
De handelingen voor het bereiden van de espresso zijn het liefst niet langer dan 3 minuten. Na de juiste routine presenteer je een overheerlijke espresso die voldoet aan de juiste maatvoering van 15-25 gram en met een doorlooptijd van 20-30 seconden.
Espressohandelingen – introductie
Koffiemolen – conclusie
Koffiemolen – functies (3:35)
Je kan veel aanpassen aan de koffiemolen teneinde de kwaliteit van de koffie te verbeteren. Hier leer je hoe.
Koffiemolen – onderdelen (2:31)
De maalschijven zijn op de juiste afstand ten opzichte van elkaar geplaatst om de koffie op de juiste manier en voor het juiste doel te malen. Vers en consistent.