De Koffieschool

Wij geloven dat de koffiebes (koffieboon) het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. En daarom bieden we kennis aan voor zowel de brander, de koffie inkoper en verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken met professionele (SCA geaccrediteerde) docenten. Het behalen van professionele SCA certificaten is niet alleen voorbehouden aan de professionele barista, ook de leergierige thuisbarista is welkom in de professionele trainingen.

Coffee Cocktail Workshop

Wist je dat het woord ‘Barista’ in het Italiaans ‘Barman’ betekent?

Je scheidslijn tussen de barman en de barista is ook steeds meer aan het vervagen. Het ambacht van het bereiden van de koffiedranken kent net zoveel verdieping als het vak van de barman of cocktailshaker. Het is dan ook niet gek dat er steeds meer wordt geëxperimenteerd met de combinatie van koffie met andere dranken zowel fris als alcoholisch. Het feit dat ook de coldbrew koffie in opmars is draagt daar uiteraard ook aan bij.

In samenwerking met Tia Maria organiseren wij een Coffee Cocktail – koftail- workshop. Deze duurt twee uur en is met name interessant voor de koffiezaken die ook alcohol kunnen schenken, maar iedereen die geïnteresseerd is in het bereiden van koffiecocktails is welkom.

De eerstvolgende training is gepland op 2 juli. Wil je meedoen klik dan op het kader hieronder voor boeking.

Coffee Cocktail Workshop

De hit van de zomer. Maak je eigen coffee cocktail creatie.

De school

Locatie