De Koffieschool

Wij geloven dat de koffiebes (koffieboon) het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. En daarom bieden we kennis aan voor zowel de brander, de koffie inkoper en verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken met professionele (SCA geaccrediteerde) docenten. Het behalen van professionele SCA certificaten is niet alleen voorbehouden aan de professionele barista, ook de leergierige thuisbarista is welkom in de professionele trainingen.

Professionele trainingen

Het professionele lesprogramma van de Koffieschool.

De professionele trainingen zijn gericht op de beroepspraktijk, ontwikkeld voor de (beginnende) barista of koffiemedewerker. Weet je nog niet zeker of je met koffie wil werken of ben je juist thuis heel enthousiast met koffie bezig dan ben je ook welkom.

Het professionele trainingsaanbod bestaat uit internationale SCA certificeringstrainingen en een aanvullend lesprogramma. Je kan de vakken los volgen maar ook deelnemen aan De Koffieopleiding (een brede opleiding op het gebied van koffie).

De SCA trainingen die wij aanbieden vallen binnen de modules: Barista Skills, Brewing Skills, Sensory Skills, Roasting en Green Coffee. Weet je nog niet weet welke module je wil volgen of wanneer je wilt gaan starten met het werk, dan adviseren we je om je trainingstraject te starten met de training “SCA Introduction to Coffee”.

De SCA trainingen zijn te volgen op de drie niveaus Foundation, Intermediate en Professional.

Omdat wij hebben ervaren dat de SCA trainingen niet in alle gevallen voldoende aansluiten bij de werkpraktijk bieden we nog een breed scala aan keuzevakken.

Weet je niet wat je moet kiezen neem dan contact met ons op:

Contact

    Ik ga ermee akkoord dat De Koffieschool deze gegevens uitsluitend gebruikt om mijn vraag te beantwoorden. Zie onze privacy verklaring

 

Specialty Coffee Association (SCA)

In 2016 is de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE) samen gegaan met de Specialty Coffee Association of America (SCAA) in de Specialty Coffee Association (SCA). De organisatie vertegenwoordigt duizenden koffieprofessionals van over de hele wereld, van koffieboer tot barista. Het delen van internationale kennis en ervaring versterkt de koffie-industrie van boon tot kopje.

Het Koffie Diploma Systeem van de SCA is ontwikkeld door een team internationale koffieprofessionals. Vier van de vijf trainingsmodules zijn te volgen bij de Koffieschool: Barista Skills, Brewing, Sensory Skills, Roasting en Green Coffee. De modules zijn te volgen op drie niveaus: Foundation (kennismaking), Intermediate (analyse), Professional (beargumenteren). De trainingen worden afgerond met een examen. Bij succes ontvangt de deelnemer certificaat en de daarbij behorende 5, 10 of 25 punten. Wanneer de deelnemer 100 punten behaalt ontvangt deze het Coffee Diploma.

SCA examen en trainingen

Op dit moment zijn er 38 SCA gecertificeerd trainers actief in Nederland. Genoeg keus dus voor plekken waar je je training kunt volgen en je certificaten kan halen. Let op! de examens zijn weliswaar overal gelijk maar de inhoud van de trainingen verschilt van plek tot plek. De trainer is geheel vrij hoe hij of zij de training invult. Dat verklaart ook het verschil in de prijzen.

Waarom trainen bij De Koffieschool

Bij de Koffieschool zijn wij trots op:
- Onze trainers: Joost Leopold is eerstegraads bevoegd docent (HBO geschoold). Het is zijn passie om les te geven en hij weet dan ook als geen ander hoe kennis over te brengen aan groep mensen van verschillende pluimage. Onze trainers worden met zorg geselecteerd en uiteraard uitgebreid begeleid en opgeleid.
- Onze praktijkgerichte aanpak: Onze leerlingen staan 80% van de tijd aan de apparatuur. Wij werken, met uitzondering van de “introduction to coffee”- training, NIET met powerpoints.
- Onze kleine klassen. We werken met minimaal 2 en maximaal 6 deelnemers per training. Op deze manier krijgt iedereen voldoende persoonlijke begeleiding.
- Onze zeer goed uitgeruste trainingslocatie, gelegen midden in het land, goed bereikbaar met openbaar vervoer en de auto. Parkeren is gratis op ons binnenterrein. Trainen op eigen locatie is uiteraard ook mogelijk.
- Onze oefenmogelijkheid. De training houdt niet op na de trainingsdag. Deelnemers kunnen bij ons gratis op eigen gelegenheid komen oefenen in onze oefenruimte. Ze krijgen van ons een kilo koffie en melk en kunnen zo zelf aan de slag.
- Ons enthousiaste team, zowel de docenten als de backoffice staat altijd klaar om vragen te beantwoorden.
- Onze merkonafhankelijkheid. We zijn er erg trots op dat we zoveel mooie bonen in onze molens hebben.
- En tot slot zijn we heel trots op onze leerlingen die met zoveel passie iedere dag de mooiste koffies bereiden.

SCA Barista Skills

SCA Barista Skills Foundation

In de Barista Skills Foundation worden de basiskennis en -vaardigheden van het baristavak aangeleerd.

Meer informatie

€ 199,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)

SCA Barista Skills Intermediate

De ervaren barista leert in de Barista Skills Intermediate training zijn werk te analyseren.

Meer informatie

€ 349- per persoon (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

SCA Barista Skills Professional

Kies je eigen koffie, bereid hiermee de perfecte koffie en onderbouw je keuzes op wetenschappelijke wijze en wordt Master Barista

Meer informatie

€ 649,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)

SCA Brewing

SCA Brewing Foundation

De Brewing Foundation is gericht op de handelingen en de variabelen om de lekkerste filterkoffie te bereiden.

Meer informatie

€ 349,- per persoon (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

SCA Brewing Intermediate

In de SCA Brewing Intermediate training analyseren we de bereide koffie met behulp van de refractometer en de coffee brew control chart.

Meer informatie

€ 549,- (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

SCA Brewing Skills Professional

De Brewing professional is speciaal ontwikkeld om geavanceerde baristavaardigheden te toetsen. Hierbij leer je de wetenschap achter het zetten van koffie.

Meer informatie

€ 849,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)

SCA Roasting

SCA Roasting Foundation

In de Roasting Foundation training leer je de basiskennis en -vaardigheden aan over het ambacht van het koffiebranden.

Meer informatie

€ 375,- per persoon (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

SCA Roasting Intermediate

Een training voor de ervaren koffiebrander die zich wil verdiepen in de analyse van het brandproces.

Meer informatie

€ 700,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)

SCA Sensory

SCA Sensory Foundation

Een kennismaking met de vele smaken van de koffie en hoe je deze volgens officiële protocollen dient te beoordelen.

Meer informatie

€ 349,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)

SCA Sensory Intermediate

In de Sensory Intermediate training leert de student aroma, smaak en body verschillen te analyseren in koffie en wat ervoor nodig is op de eigen werkplek een sensory-programma te initiëren.

Meer informatie

€ 549,- per persoon (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

SCA Introduction to Coffee

SCA Introduction to Coffee

Wil je barista worden of wil je met koffie gaan werken maar weet je nog niet op welke manier dan is deze training een goed begin. In de training maken we kennis met de wondere wereld van koffie in al haar facetten.

Meer informatie

€ 100,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)

De Koffiekaart

De koffiekaart

Leer alle dranken kennen en bereiden van de koffiekaart.

Meer informatie

€ 130,- per persoon (excl. 21% btw)

De school

Locatie