De Koffieschool trainingen

Wij geloven dat de koffieboon het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. Dit is nog niet zo eenvoudig. Daarom bieden we kennis aan voor zowel de koffiebrander, de koffie inkoper en -verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Onze trainers zijn met zorg geselecteerd en intern opgeleid (SCA|AST).

Sensory trainingsprogramma

Leer de verschillende smaken van koffie kennen

Koffie kent vele variëteiten. En al deze verschillende soorten bonen hebben hun eigen smaakkenmerken. In de Sensory training leren deze verschillende smaken van koffie kennen, herkennen en benoemen. Ook ontdek je waar welke factoren van invloed kunnen zijn op de smaak van de koffie.

Je leert hoe je een cupping op zet volgens de officiële protocollen. En hoe de koffie dan officieel te cuppen en te beoordelen.

Ook deze SCA Sensory training wordt gegeven op drie niveaus: foundation, intermediate en professional.

Selecteer een training onder aan de pagina of neem contact met ons op voor meer informatie.

SCA Sensory

SCA Sensory Foundation

Een kennismaking met de vele smaken van de koffie en hoe je deze volgens officiële protocollen dient te beoordelen.

Meer informatie

€ 329,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)

SCA Sensory Intermediate

In de Sensory Intermediate training leert de student aroma, smaak en body verschillen te analyseren in koffie en wat ervoor nodig is op de eigen werkplek een sensory-programma te initiëren.

Meer informatie

€ 598,- per persoon (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

De school

Locatie