De Koffieschool trainingen

Wij geloven dat de koffieboon het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. Dit is nog niet zo eenvoudig. Daarom bieden we kennis aan voor zowel de koffiebrander, de koffie inkoper en -verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Onze trainers zijn met zorg geselecteerd en intern opgeleid (SCA|AST).

Sensory trainingsprogramma

Leer de verschillende smaken van koffie kennen

Koffie kent vele variëteiten. En al deze verschillende soorten bonen hebben hun eigen smaakkenmerken. In de Sensory training leren deze verschillende smaken van koffie kennen, herkennen en benoemen. Ook ontdek je waar welke factoren van invloed kunnen zijn op de smaak van de koffie.

Je leert hoe je een cupping op zet volgens de officiële protocollen. En hoe de koffie dan officieel te cuppen en te beoordelen.

Ook deze SCA Sensory training wordt gegeven op drie niveaus: foundation, intermediate en professional.

Selecteer een training onder aan de pagina of neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact

    Ik ga ermee akkoord dat De Koffieschool deze gegevens uitsluitend gebruikt om mijn vraag te beantwoorden. Zie onze privacy verklaring

 

 

 

 

Tijdspad

In de training leren we je de vaardigheden aan maar je leert het vak pas echt in de praktijk. Tussen de trainingen door is het noodzakelijk om werkervaring op te doen om een routine in te krijgen. De SCA adviseert om minimaal drie maanden ervaring op te doen tussen alle trainingen door. Voor de professional training is het verplicht om in het bezit te zijn van de Intermediate certificaat.

Examen voorbereiding

Het examens van de Sensory trainingen vinden tijdens of direct na de training. Voorafgaan aan de training ontvang je een reader zodat je je voor kan bereiden op het theorie-examen.

Extra

We kunnen je helpen bij het zoeken naar een stageplek | je kan lid worden van onze besloten facebookgroep voor leerlingen | je kan ons altijd contacten voor vragen, ook na de training.

SCA Sensory

SCA Sensory Foundation

Een kennismaking met de vele smaken van de koffie en hoe je deze volgens officiële protocollen dient te beoordelen.

Meer informatie

€ 329,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)

SCA Sensory Intermediate

In de Sensory Intermediate training leert de student aroma, smaak en body verschillen te analyseren in koffie en wat ervoor nodig is op de eigen werkplek een sensory-programma te initiëren.

Meer informatie

€ 598,- per persoon (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

De school

Locatie