De Koffieschool trainingen

Wij geloven dat de koffieboon het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. Dit is nog niet zo eenvoudig. Daarom bieden we kennis aan voor zowel de koffiebrander, de koffie inkoper en -verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Onze trainers zijn met zorg geselecteerd en intern opgeleid (SCA|AST).

Green Coffee trainingsprogramma

Green Coffee – Koffieproductie en koffiehandel

Koffie is een van de grootste exportproducten ter wereld. Omdat koffie alleen maar kan goeien in bepaalde klimatologische omstandigheden dient het altijd een lange reis af te leggen naar de eindgebruiker.

In het SCA Green Coffee Trainingsprogramma leer je alles over de productie en handel van koffie. Je krijgt een antwoord op de vragen: Waar komt koffie vandaan, hoe groeit koffie, hoe wordt het verwerkt, hoe wordt de waarde bepaald, wat gebeurd er tijdens transport etc.

Net als bij alle andere SCA trainingsmodules kent ook de Green Coffee drie niveau’s: Foundation, intermediate en professional. Op dit moment kan je bij de koffieschool alleen nog het foundation niveau volgen.

De foundationtraining maakt onderdeel uit van de Koffieopleiding.

Selecteer een training onder aan de pagina of neem contact met ons op.

SCA Green Coffee

SCA Green Coffee Intermediate

Verdieping in de groene koffiehandel

Meer informatie

€ 949,- per persoon (excl. 21% btw | incl SCA certificering)

SCA Green Coffee Foundation

Basiskennis over de wereld van de koffiehandel.

Meer informatie

€369,- per persoon (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

De school

Locatie