Brewing trainingsprogramma

De aandacht voor filterkoffie in de horeca neemt toe.  Wat wordt er verstaan onder een “gewone koffie”? Met verschillende filterzetmethoden kunnen we meer alternatieven bieden dan die koffie gemaakt met het espressoapparaat. Het is belangrijk dat ook jij kan inspelen op deze trend.
Al sinds de ontdekking van koffie wordt er gezocht naar het verkrijgen van de beste smaken uit de koffieboon. Dit resulteert in vele zetwijzen, waaronder cona, chemex, cafetiere. De SCA Brewing trainingen zijn dé gelegenheid inzicht te krijgen in de diversiteit van deze methoden en hoe je de lekkerste smaken in je kopje kan toveren.

In de drie trainingen, Brewing Skills Foundation, Intermediate en Professional maak je kennis met het vak, ga je de aangeleerde handelingen analyseren en creëer je uiteindelijk een volledig begrip van de bereiding van (filter-) koffie.

Je hoeft geen ervaring te hebben om met de Brewing Skills Foundation starten, liefde voor koffie is een pré.

Selecteer een training onder aan de pagina of neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Ik ga ermee akkoord dat De Koffieschool deze gegevens uitsluitend gebruikt om mijn vraag te beantwoorden. Zie onze privacy verklaring
Tijdspad

In de training leren we je de vaardigheden aan maar je leert het vak pas echt in de praktijk. Tussen de trainingen door is het noodzakelijk om ervaring op te doen om er een routine in te krijgen. De SCA adviseert om minimaal drie maanden ervaring op te doen tussen alle trainingen door. Voor de professional training is het verplicht om in het bezit te zijn van de Intermediate certificaat.

Oefenen

Om je goed voor te bereiden op een examen is het noodzakelijk om te oefenen. Wanneer je niet in de mogelijkheid bent thuis of op je werkplek te oefenen dan kan je bij ons terecht. Iedere deelnemer heeft recht op 2 uur oefenen voor het foundation examen, 3 uur voor het intermediate examen en 4 uur voor het professional examen. We hebben altijd wel filterapparatuur en filterkoffie beschikbaar dus je kan een afspraak maken wanneer jij wil en kan.

Je kan lid worden van onze besloten facebookgroep voor leerlingen | je kan ons altijd contacten voor vragen, ook na de training.

SCA Brewing

SCA Brewing Foundation

De Brewing Foundation is gericht op de handelingen en de variabelen om de lekkerste filterkoffie te bereiden.

€ 349,- per persoon (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

SCA Brewing Intermediate

In de SCA Brewing Intermediate training analyseren we de bereide koffie met behulp van de refractometer en de coffee brew control chart.

€ 429,- (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

SCA Brewing Skills Professional

De Brewing professional is speciaal ontwikkeld om geavanceerde baristavaardigheden te toetsen. Hierbij leer je de wetenschap achter het zetten van koffie.

€ 829,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)