De Koffieschool Workshops

Wij geloven dat de koffieboon het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. Dat is nog niet zo eenvoudig. Daarom bieden we kennis aan voor zowel de koffiebrander, de koffie inkoper en verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Onze trainers zijn met zorg geselecteerd en intern opgeleid (SCA|AST).

Koffieworkshops voor de thuisbarista

Ons koffieworkshop aanbod voor de thuisbarista

Je hebt een espresso-apparaat gekocht, je oefent veel maar je krijgt er toch niet de koffie uit die je zou willen. En hoe leuk is het als je je geliefde een cappuccino met een hartje erin kan serveren. Misschien houd je wel van lekkere koffie maar heb je geen geld voor duur apparaat. En hoe weet je wat de koffie is die het best bij jou past.

In onze particuliere koffieworkshops leer je alles wat erbij komt kijken om de lekkerste koffie te schenken. Voor jezelf, je familie en vrienden. Koffie uit de supermarkt smaakt anders dan van de koffiespeciaalzaak. Maar waar zitten de verschillen precies? Hoe proef je dit, hoe zet je de koffie het best en wat weet je erover te vertellen? Koffie vers houden is thuis een grote uitdaging en het apparaat waar je mee werkt heeft de grenzen in de mogelijkheden. In deze cursussen bieden we je houvast.

Wil je met een groep vrienden, familie of collega’s meer leren over het ambacht van het koffiezetten. Of wil je gewoon een informatief en vooral leuk dagje of avondje uit. Dan hebben we een interessant aanbod van workshops voor groepen.

Wil je iemand een workshop kado doen, klik dan HIER

Thuisbarista

Thuisbarista Level 1

De Thuisbarista Level 1 workshop is een kennismaking met de mogelijkheden van de koffie en de espresso-apparatuur.

Meer informatie

€ 67,50 per persoon

Thuisbarista Level 2

In de Thuisbarista Level 2 cursus concentreren we ons op de 'zwarte dranken' en proberen we de zogenaamde 'GodShot' te maken.

Meer informatie

€ 98,- per persoon (incl. btw)

Latte Art

Deze training omvat alles omtrent het schenken van de juiste melkfiguren op de espresso. De basisfiguren appel, hartje en rosetta zijn verplichte kost.

Meer informatie

€98,- (incl btw) per persoon

Slow Coffee workshop

Hoe zet je (h)eerlijke koffie zonder een espressoapparaat? Deze training is gericht op alle verschillende Slow Coffee zetmethoden, van Chemex tot Aeropress, Clever, V60 en Siphon.

Meer informatie

€ 75,- per persoon

Koffieproeverij

Bij de Koffieproeverij proeven we ‘blind’ verschillende koffiesoorten. Na de workshop weet je wat voor soort koffie jij als voorkeur hebt.

Meer informatie

€ 75,- per persoon

Workshops voor groepen

The Coffee Experience

Een informatief, interactief en bovenal leuk koffieruitje voor vrienden en collega's.

Meer informatie

prijs op aanvraag

De school

Locatie