Duurzame Koffie

Verduurzaam je bedrijf of koffieketen

 

Toen Bregje Deben in 2010 samen met Joost Leopold de Koffieschool opzichte wist zij nog helemaal niks van koffie. Maar gaandeweg kwam ze erachter dat de productie van koffie gepaard gaat met vele uitdagingen. De koffieboeren leven veelal in armoede, het veranderd klimaat zorgt voor onzekere oogstkwaliteit en niet iedereen in de koffieketen heeft gelijke kansen.  Willen wij over 50 jaar nog koffie kunnen drinken dan is het zaak dat we met z’n allen de verantwoordelijkheid nemen om deze uitdagingen te lijf te gaan.

Maar hoe dan?

Na vele jaren studie en onderzoek heeft Bregje inmiddels een goed overzicht over de mogelijkheden die koffiebedrijven maar ook koffieprofessionals hebben om de koffieketen te verduurzamen. Wil je hier meer over weten dan kan je:

  1. Een passend advies aanvragen waarbij Bregje jullie bedrijf onder de loep neemt en kijkt op welke punten jullie bedrijf een positieve impact kan maken. En uiteraard kunnen we dit monitoren en evalueren in de vorm van een impact report.
  2. De SCA Sustainability Training komen volgen waardoor je op de hoogte bent van alle uitdagingen en zelf op zoek kan gaan naar de oplossingen passen bij jou of je bedrijf
  3. Een duurzame koffieproeverij boeken om in ieder geval zorg te dragen voor de meest duurzame koffie die bij jullie bedrijf past.
  4. Het boek De Prijs van Mijn Koffie aanschaffen waarin Bregje Deben samen met Demian van der Reijden uitlegt hoe de koffieketen in elkaar zit, welke uitdagingen zij kent en vele experts hun ervaringen delen.

 

Contact dienst

    Ik ga ermee akkoord dat De Koffieschool deze gegevens uitsluitend gebruikt om mijn vraag te beantwoorden. Zie onze privacy verklaring