Sensory trainingsprogramma

Iedere koffiebrander, koffiewinkelmedewerker en barista krijgt dagelijks te maken met de diversiteit van koffiebereidingen en koffiewensen bij en van zijn gasten en klanten. Om daar accuraat op in te springen is een diepgaande kennis van de verschillende bereidingswijzen nodig. Zowel van het espressoapparaat als de Slow Coffee en andere manieren om koffie te zetten.

Er zijn 3 levels van het SCA Sensory trainingsprogramma.

Tijdspad

In de training leren we je de vaardigheden aan maar je leert het vak pas echt in de praktijk. Tussen de trainingen door is het noodzakelijk om werkervaring op te doen om een routine in te krijgen. De SCA adviseert om minimaal drie maanden ervaring op te doen tussen alle trainingen door. Voor de professional training is het verplicht om in het bezit te zijn van de Intermediate certificaat.

Examen voorbereiding

Het examens van de Sensory trainingen vinden tijdens of direct na de training. Voorafgaan aan de training ontvang je een reader zodat je je voor kan bereiden op het theorie-examen.

We kunnen je helpen bij het zoeken naar een stageplek | je kan lid worden van onze besloten facebookgroep voor leerlingen | je kan ons altijd contacten voor vragen, ook na de training.

SCA Sensory

SCA Sensory Foundation

Een kennismaking met de vele smaken van de koffie en hoe je deze volgens officiële protocollen dient te beoordelen.

€ 435,- per persoon (excl. 21% btw | incl. SCA kosten)

SCA Sensory Intermediate

Tekst volgt nog

€ 880,- per persoon (excl. 21 % btw | incl. SCA kosten)