Green Coffee trainingsprogramma

Green Coffee – Koffieproductie en koffiehandel

Koffie is een van de grootste exportproducten ter wereld. Omdat koffie alleen maar kan goeien in bepaalde klimatologische omstandigheden dient het altijd een lange reis af te leggen naar de eindgebruiker.

In het SCA Green Coffee Trainingsprogramma leer je alles over de productie en handel van koffie. Je krijgt een antwoord op de vragen: Waar komt koffie vandaan, hoe groeit koffie, hoe wordt het verwerkt, hoe wordt de waarde bepaald, wat gebeurd er tijdens transport etc.

Net als bij alle andere SCA trainingsmodules kent ook de Green Coffee drie niveau’s: Foundation, intermediate en professional. Op dit moment kan je bij de koffieschool alleen nog het foundation niveau volgen.

Deze training maakt tevens onderdeel uit van de Koffieopleiding.

Specialty Coffee Association (SCA)

In 2016 is de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE) samen gegaan met de Specialty Coffee Association of America (SCAA) in de Specialty Coffee Association (SCA). De organisatie vertegenwoordigt duizenden koffieprofessionals van over de hele wereld, van koffieboer tot barista. Het delen van internationale kennis en ervaring versterkt de koffie-industrie van boon tot kopje.

Het Koffie Diploma Systeem van de SCA is ontwikkeld door een team internationale koffieprofessionals. Vier van de vijf trainingsmodules zijn te volgen bij de Koffieschool: Barista Skills, Brewing, Sensory Skills, Roasting en Green Coffee. De modules zijn te volgen op drie niveaus: Foundation (kennismaking), Intermediate (analyse), Professional (beargumenteren). De trainingen worden afgerond met een examen. Bij succes ontvangt de deelnemer certificaat en de daarbij behorende 5, 10 of 25 punten. Wanneer de deelnemer 100 punten behaalt ontvangt deze het Coffee Diploma.

SCA examen en trainingen

Op dit moment zijn er 38 SCA gecertificeerd trainers actief in Nederland. Genoeg keus dus voor plekken waar je je training kunt volgen en je certificaten kan halen. Let op! de examens zijn weliswaar overal gelijk maar de inhoud van de trainingen verschilt van plek tot plek. De trainer is geheel vrij hoe hij of zij de training invult. Dat verklaart ook het verschil in de prijzen.

Waarom trainen bij de Koffieschool

Bij de Koffieschool zijn wij trots op:
- Onze trainers: Joost Leopold is eerstegraads bevoegd docent (HBO geschoold). Het is zijn passie om les te geven en hij weet dan ook als geen ander hoe kennis over te brengen aan groep mensen van verschillende pluimage. Onze trainers worden met zorg geselecteerd en uiteraard uitgebreid begeleid en opgeleid.
- Onze praktijkgerichte aanpak: Onze leerlingen staan 80% van de tijd aan de apparatuur. Wij werken, met uitzondering van de “introduction to coffee”- training, NIET met powerpoints.
- Onze kleine klassen. We werken met minimaal 2 en maximaal 6 deelnemers per training. Op deze manier krijgt iedereen voldoende persoonlijke begeleiding.
- Onze zeer goed uitgeruste trainingslocatie, gelegen midden in het land, goed bereikbaar met openbaar vervoer en de auto. Parkeren is gratis op ons binnenterrein. Trainen op eigen locatie is uiteraard ook mogelijk.
- Onze oefenmogelijkheid. De training houdt niet op na de trainingsdag. Deelnemers kunnen bij ons gratis op eigen gelegenheid komen oefenen in onze oefenruimte. Ze krijgen van ons een kilo koffie en melk en kunnen zo zelf aan de slag.
- Ons enthousiaste team, zowel de docenten als de backoffice staat altijd klaar om vragen te beantwoorden.
- Onze merkonafhankelijkheid. We zijn er erg trots op dat we zoveel mooie bonen in onze molens hebben.
- En tot slot zijn we heel trots op onze leerlingen die met zoveel passie iedere dag de mooiste koffies bereiden.

SCA Green Coffee

SCA Green Coffee Foundation

Basiskennis over de wereld van de koffiehandel.

€425,- per persoon (excl. 21 % btw | incl. SCA kosten)