Barista Skills trainingsprogramma

Een barista is de persoon die in de horecagelegenheid de verantwoordelijkheid heeft voor de espressomachine. Hij of zij kan deze machine en de daarbij behorende koffiemolens zo bedienen dat deze te allen tijde de heerlijkste koffiedranken produceert.

Herken je jezelf in deze omschrijving of wil je graag barista worden dan is het SCA Barista Skills programma voor jou het juiste trainingsprogramma. In de drie trainingen, Barista Skills Foundation, Intermediate en Professional maak je kennis met het vak barista, ga je de aangeleerde handelingen analyseren en creëer je uiteindelijk een volledig begrip van de bereiding van koffie.

Je hoeft geen ervaring te hebben om met de Barista Skills Foundation starten. Heb je wel al ervaring dan is deze training voor jou een goede training om al de door jou aangeleerde handelingen te toetsen op de effiëncy, gastvrijheid en hygiënestandaarden van de SCA.

Werk je al langer met Specialty Coffee en kan je de machine en molen zo instellen dat je een goede espresso en cappuccino kan bereiden, dan is het mogelijk om direct in te stappen in de SCA Barista Skills Intermediate training.

Tijdspad

In de training leren we je de vaardigheden aan maar je leert het vak pas echt in de praktijk. Tussen de trainingen door is het noodzakelijk om werkervaring op te doen om een routine in te krijgen. De SCA adviseert om minimaal drie maanden ervaring op te doen tussen alle trainingen door. Voor de professional training is het verplicht om in het bezit te zijn van de Intermediate certificaat.

Examen voorbereiding

Om je goed voor te bereiden op een examen is het noodzakelijk om te oefenen. Wanneer je niet in de mogelijkheid bent thuis of op je werkplek te oefenen dan kan je bij ons terecht. Iedere deelnemer heeft recht op 2 uur oefenen voor het foundation examen, 3 uur voor het intermediate examen en 4 uur voor het professional examen. We hebben altijd wel een machine beschikbaar dus je kan een afspraak maken wanneer jij wil en kan. Je hoeft geen koffie of melk mee te brengen.

We kunnen je helpen bij het zoeken naar een stageplek | je kan lid worden van onze besloten facebookgroep voor leerlingen | je kan ons altijd contacten voor vragen, ook na de training.

SCA Barista Skills

SCA Barista Skills Foundation

In de Barista Skills Foundation worden de basiskennis en -vaardigheden van het baristavak aangeleerd.

€ 292,75 per persoon (excl. 21% btw | incl. SCA kosten)

SCA Barista Skills Intermediate

De ervaren barista leert in de Barista Skills Intermediate training zijn werk te analyseren.

€ 555,- per persoon (excl. 21 % btw | incl. SCA kosten)

SCA Barista Skills Professional

Kies je eigen koffie, bereid hiermee de perfecte koffie en onderbouw je keuzes op wetenschappelijke wijze en wordt Master Barista

€ 977,50 per persoon (excl. 21% btw | incl. SCA kosten)